BLOG

Beylikdüzü Anaokulu

Mektebim Pelican Hill Anaokulu 2013 yılında eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Güvenli bir ortamda, Alanında uzman öğretmenlerle Beylikdüzü civarında hizmet veren okulumuz 400 m2 kapalı alana , 420 m2 de açık alana sahiptir.Okulumuzun tek katlı olması ,okul içinde sadece 3 basamaklı bir merdivenimizin olması çocukların kaba motor gelişimleri için oldukça faydalıdır. binamızda eğlenerek öğrenen, soran, sorgulayan ve farkındalıkları gelişmiş çocuklar yetiştiriyoruz. Mektebim Anaokulu olarak biz çocuklarımızın neler yaptığı ile değil, neler yapabilecekleri ile ilgileniyoruz... Özgür kendine güvenen saygılı ve en önemlisi sevgi dolu bireyler topluma kazandırmayı hedefliyoruz.

Anaokulu seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yaşamın ilk altı yılı, bireyin gelişimde büyük bir öneme sahip. Bu dönemin en etkili şekilde geçmesi ancak çocuğunuz okul öncesi eğitimle tanıştığında gerçekleşiyor. Anaokulları ve yuvalar size bu imkanı sunan kurumlar olarak karşımıza çıkıyor. Siz de çocuğunuzu anaokuluna göndermeye karar verdiyseniz, aklınıza gelen ilk sorular şunlar olmalı: - Çocuğumu hangi okula göndermeliyim? - Okul seçerken nelere dikkat etmeliyim? - Hangi kriterler çocuğumun gelişimi için önemli?

Çocuklarda Okuma Alışkanlığı Nasıl Gelişir ?

Her birimiz çocuklarımızın daha çok kitap okumasını, böylece daha bilgili ve başarılı olmasını istiyoruz. Ebeveyn olarak şunu fark ediyorsunuzdur ki; okuyan çocuk, okuyan yetişkin oluyor. Okumaya çocuk yaşlarında başlayan birçok yetişkin tüm yaşamları boyunca okuyarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam eder. Son günlerde çocuğumuza okuma alışkanlığını nasıl kazandırabiliriz sorusu ile sıklıkla karşılaşıyorum. Bu konuda neler yapabilirsiniz?

Okul Öncesi Çocuklarında Uyku Düzeni ve Uyku Problemleri

3 yaşındaki kızınızı, koşup oynamasının onu akşam saat 8’de yorgun düşüreceği ümidiyle oyun parkına götürüyorsunuz, böylece size de akşam rahatlayıp keyif yapacağınız hatta biraz da kestireceğiniz zaman kalmış olacak. Ama plan geri teper. Delişmen çocuğunuz saat 9 itibariyle halen ele avuca sığmıyor, sonunda geceleyin geç vakitte uyuya kalır ve sabah saat 6 olduğunda ise enerji dolu ve oyuna hazır şekilde uyanır.